2024-03-27
✨早幾日行完婚展,再約fd 食飯🤣🤣 離開會展順住天橋行,揀咗揀台式餐廳😻 4個人都好滿意餐飯👍👍👍 一定要同大家分享🥰🍽️花雕麻油雞肉麵花雕味好吸引味蕾,色香味俱全。雞肉用咗扎肉,捲起雞髀肉,再浸花雕酒,所以係佢入嚟,雞肉肉質都好嫩滑。🍽️紅燒三寶牛肉麵我覺得唔係三寶,係三珍寶!每一件都超大嚿,又入味又好食。大大嚿牛腱,軟腍有咬口。 大大嚿牛肚同埋牛腩,都超好食。🍽️日式清酒煮蜆烏龍麵台灣嘅烏龍麵即係烏冬,日式嘅清酒再大有蜆肉嘅清甜,兩者非常之夾。蜆嘅份量多,每一隻都清甜入味。🍽️黑糖豬軟骨飯台式餐廳嘅豬軟骨飯都好出眾,豬軟骨真係超入味,佢呢個特別啲係用咗黑糖,又唔會甜到漏,甜度適中,仲有膠質滿滿嘅軟骨,大大啖食落去超滿足。🍽️滷雞翼一共四隻,啱啱好一人一隻,雞翼都算大隻,同埋個滷水汁做得幾好,灑上蔥花做點綴,即刻儀式感滿滿。🍽️鹽酥雞雞肉好嫩滑,表皮炸得好香脆,似係喺台灣夜市食嘅鹽酥雞。
🍽️花雕麻油雞肉麵
🍽️紅燒三寶牛肉麵
🍽️日式清酒煮蜆烏龍麵
🍽️黑糖豬軟骨飯
🍽️滷雞翼
🍽️鹽酥雞
雞肉好嫩滑,表皮炸得好香脆,似係喺台灣夜市食嘅鹽酥雞。