茶軒 (灣仔)📇地址:灣仔菲林明道8號大同大廈地下1&2號舖🕐營業時間:星期一至日07:30-21:00💸人均消費:~$100/人 lunch👏🏻抵讚位:鋪面大,樓底夠高,坐得算幾舒服,走文青風嘅台式餐廳,個裝修都幾靚。🍴Food QC:「超營養雞扒配滷肉飯 $78」即炸嘅雞扒,上枱都仲脆口,滷肉飯正常,有格小青瓜嘅小食同埋包裝蒟蒻做甜品,跟住有個貢丸湯,$78(未計加一)喺灣仔食個lunch,質素同份量算係咁「台鐵排骨滷肉飯 $78」有3大舊炸排骨,啲肉都好淋,香口幾好食「蔥油菜心 $18」小貴,正常菜一碟,但份量唔多「胚芽珍珠奶茶 +$12」大大杯,唔太甜,珍珠都唔係勁硬咬唔開,價錢黎講算係幾抵飲😯有待改善位:上菜勁慢,朋友個餐黎左差不多食完,我個個餐先黎😅 催左幾次都無快啲上😅 😼私心回應區:呢個價錢,仲要加一,喺灣仔可以有其他更好嘅選擇🤣 但佢送個枝冷泡茶幾好飲😆#打卡餐廳 #foodie #台灣菜 #搵食推介 #灣仔搵食地圖 #灣仔美食
茶軒 (灣仔)
📇地址:灣仔菲林明道8號大同大廈地下1&2號舖
🕐營業時間:星期一至日07:30-21:00
💸人均消費:~$100/人 lunch

👏🏻抵讚位:

🍴Food QC:
「超營養雞扒配滷肉飯 $78」

「台鐵排骨滷肉飯 $78」
有3大舊炸排骨,啲肉都好淋,香口幾好食

「蔥油菜心 $18」
小貴,正常菜一碟,但份量唔多

「胚芽珍珠奶茶 +$12」
大大杯,唔太甜,珍珠都唔係勁硬咬唔開,價錢黎講算係幾抵飲

😯有待改善位:

😼私心回應區: