2024-01-09
適逢打邊爐既季節,今次媽媽特別挑選左係灣仔既春宵🤪佢話朋友上次去食,啲火鍋料同湯底新鮮濃郁又好味我哋試完之後,都讚不絕口😳👉🏻 潮汕手打墨魚丸,潮汕手打鮮蝦丸第一道材料一上枱,擺盆已經非常吸睛,墨魚丸同鮮蝦丸口感鮮美,彈牙十足🦷鮮香味道令人回味無窮😋超推薦潮汕手打墨魚丸和鮮蝦丸,絕對令你愛不釋口😉!👉🏻 鴛鴦鍋底-台式麻辣鴨血鍋+鮑魚花膠雞湯跟住就係無敵嘅鴛鴦鍋底,簡直係一道絕妙的組合!麻辣鴨血鍋帶有辣味和麻感🤘🏻,鴨血口感彈嫩,媽媽大讚令人食指大動😍。加上鮑魚花膠雞湯則濃郁鮮美,兩個湯底相輔相成,味道豐富,而家講起都流哂口水💧!👉🏻 爽口彈牙日本稻庭烏冬然後放咗期待已久嘅烏冬落去花膠雞湯🐔,不得了啊!烏冬好彈牙,而且唔易煮爛。細緻嘅質感讓人愛不釋手,滑順且彈牙,再配埋花膠雞湯嘅湯底,簡直係人生一大嘅享受😍!👉🏻肥美安格斯牛小排仲有不能錯過嘅安格斯牛小排,肉質鮮嫩多汁,脂肪同牛肉入口就融,帶有濃郁的牛肉風味,每一啖都係一種享受😎 再配埋台式鴨血湯底,作為肉食愛好者既我地難以拒絕啊🤪!餐廳職員友善,上菜又快,仲有個大露台可以暢談心事,媽媽話下次佢要帶埋啲好姊妹上嚟傾偈🥰