2019-07-30 137 views
今晚到南昌見客,客人和她的家人帶我到附近新開的V Walk 食dinner, 其實完全無idea有甚麼好吃的,但剛剛見到今天新開張的小富臨,都好多人在等位,大家都覺得可以一試!咦!原來今日乳鴿做緊開業優惠,買一送一,唔使諗即刻order左一隻,再送多一隻,4個人可以enjoy到每人半隻,好正呀!乳鴿好大隻,炸到金黃色,皮不算好脆,但肉質好嫩滑,肉汁非常豐富,味道醃得好入味,真係好好味,非常驚喜葱香燒腩~充满葱的香味,肉質爽滑,頗有咬口!叫化雞~店員俾左個搥我扑開D泥(當然係扑唔開la)然後送左個搥俾我,原來首100名order叫化雞的客人下次帶埋個搥來再order叫化雞可享半價優惠,真係幾開心ga先把加工好的雞用荷葉和泥土包裹好,然後用烘烤的方法製作出叫化雞,所以雞的肉質好鮮嫩,非常juicy! 入口酥爛肥嫩,還有雞肝,雞膶和冬菇在雞的肚中,充滿荷葉的香味,這道江南名吃值得一試!雀籠點心拼盤~有4款咸點和3款甜點,用雀籠盛着點心拼盤既美觀又別緻,打咭一流!原味蝦餃~蝦餃皮好煙韌,蝦肉亦很爽甜和彈牙!鮮蝦燒賣~燒賣好大粒,還有大大隻蝦在上面,好有口感!黑松露野苗餃~野苗加上黑松露好清新!

葱香燒腩~充满葱的香味,肉質爽滑,頗有咬口!

叫化雞~店員俾左個搥我扑開D泥(當然係扑唔開la

原味蝦餃~蝦餃皮好煙韌,蝦肉亦很爽甜和彈牙!

鮮蝦燒賣~燒賣好大粒,還有大大隻蝦在上面,好有口感!

黑松露野苗餃~野苗加上黑松露好清新!

鮮蝦菜苗餃~餃皮非常薄,加埋鮮蝦粒和菜苗非常配合!

旋風奶黃包~瓣開個旋風朱古力包,熱騰騰的流心奶黃即時如火山岩漿湧出,非常美味!

鮑魚雞粒酥~外表好酥脆,有少少似食雞批,相當滋味!

天鵝榴槤酥~ 天鵝嘅身好酥脆, 裏面係好濃榴槤味的餡,又特別又美味!

金屋藏鴿~用個雀籠裝住D鴿好可愛呀
三隻肥鴿亦非常cute!外面是酥皮,裏面是菠蘿蓉做餡,就像食緊鳳梨酥般,幾好味!

小貝浸菜苗~用上湯浸菜心苗,好嫩好新鲜,白蜆雖然不算大隻,但都鮮

荷葉蒸飯~ 配料非常豐富,有雞肉,蝦,冬菇和瑤柱, 再用荷葉包住嚟蒸,所以每一口飯都充滿鮮甜味和荷葉的
2019-07-26
Type of Meal