2019-04-09
餐廳寬敞明亮,位置都好舒服!我叫左花膠牛魔王鍋面。上菜個陣熱辣辣,仲冒煙架!首先梗係試左個花膠先啦。碗面好充料!花膠大大舊,好有誠意,而且爽口彈牙唔會爛溶溶。唔錯!牛腩煮得夠稔身,唔會老! 而湯底就甜甜地,仲有淡淡嘅花膠味。感覺到冇加味精,配上粗幼軟硬適中嘅麵,唔錯!如果中意重口味嘅朋友就可以加辣椒,又別有一番風味。飲品我就點了冬瓜薏米水,味道唔會好重,有淡淡的薏仁味,底下有很多薏米粒粒,好滋潤~另外,身為愛美的女士當然要叫翻個燉湯來養身一下,我們有4個人,就兩個湯都叫來試試,分別是木瓜無花果燉花膠湯和冬菇蟲草花響螺燉花膠湯。上到枱仲係超級熱,湯就是要喝熱熱的!拿湯匙挖下有什麼料,超級驚喜的是兩個湯都非常足料,木瓜那個還有雞腳,而且兩個湯都有大大的花膠。我比較喜歡蟲草花那個湯,飲下去就有一種很入味很滋補的感覺,難得是啲湯料仲有味道,唔係湯渣的感覺,抵讚!湯水係必試嘅!
餐廳寬敞明亮,位置都好舒服!
我叫左花膠牛魔王鍋面。上菜個陣熱辣辣,仲冒煙架!首先梗係試左個花膠先啦。碗面好充料!花膠大大舊,好有誠意,而且爽口彈牙唔會爛溶溶。 唔錯!牛腩煮得夠稔身,唔會老! 而湯底就甜甜地,仲有淡淡嘅花膠味。感覺到冇加味精,配上粗幼軟硬適中嘅麵,唔錯!如果中意重口味嘅朋友就可以加辣椒,又別有一番風味。
另外,身為愛美的女士當然要叫翻個燉湯來養身一下,我們有4個人,就兩個湯都叫來試試,分別是木瓜無花果燉花膠湯和冬菇蟲草花響螺燉花膠湯。 上到枱仲係超級熱,湯就是要喝熱熱的!拿湯匙挖下有什麼料,超級驚喜的是兩個湯都非常足料,木瓜那個還有雞腳,而且兩個湯都有大大的花膠。我比較喜歡蟲草花那個湯,飲下去就有一種很入味很滋補的感覺,難得是啲湯料仲有味道,唔係湯渣的感覺,抵讚!
湯水係必試嘅!