2018-08-06
身邊好多朋友都知道我最鐘意就係打邊爐,所以周不時就約我去烚下烚下😝😝之前我有提過揀親啲任食放題邊爐,多數都好伏,啲火鍋配料、海鮮多數都唔新鮮,湯底根本就係水咁淡😑😑但呢間朋友揀的 來一鍋 ,總算為任食火鍋係我心目中留返一線曙光今日book左7:00,兩個人銅鑼灣放工即刻過去,一上到去坐低,熱心的店員會問我地需唔需要圍裙,又二話不說為我地送上前菜,一坐低野都未叫就有得食,前菜係四川麻辣木耳、手拍青瓜,好惹味又唔會好辣! 一邊食店員一邊介紹佢地的特色湯底,最後我地揀左5號的 花膠螺頭雞鍋(濃湯)海鮮套餐🤤🤤上菜速度好快,一黎就係一大盤放滿生猛海鮮,有 大蝦、貴妃蚌、象拔蚌、扇貝、青口、鮑魚!!!🦑🦐 新鮮鮑魚好大隻,超鮮甜、啖啖肉!!個餐仲包左 手切安格斯牛頸脊肥牛 或 西班牙黑豚肉,我地就揀左安格斯,牛肉的油脂分佈平均,雪花般的感覺,呢隻厚度建議淥8秒左右就夠,太耐老左就會好韌,呢種入口即溶的感覺,正!手打丸方面,分別有墨魚丸、豬肉丸、牛丸,牛丸中間仲包住你估唔到的餡料,係流心芝士啊!!(´▽`)火鍋配料方面,個餐仲包埋一睇就知唔係出面現成買個啲,係即炸的響鈴、即炸的魚皮,超大塊,夠晒
火鍋配料方面,個餐仲包埋一睇就知唔係出面現成買個啲,係即炸的響鈴、即炸的魚皮,超大塊,夠晒脆
飲品都係任飲,除有啤酒汽水,竟然連紅酒白酒都係任飲🤫🤫🤫
醬料有呢幾款,自由配搭!