1K
2018-12-03 406 views
呢間店係朋友之前試過唔錯,今晚就同她一齊去,餐廳位置就係大街後面轉過彎就到,一啲都唔難搵,而座位都十分闊落,座得十分舒服,而個點菜紙就好有特色,成份報紙咁,當然內頁就係火鍋配料,部份有圖片所以十分清楚,今晚就點了個潮州湯底拼番茄薯仔湯底$79,都係一個價錢兩種口味,而另一個一定要點嘅係個竹庶水$68,超大榨,同平時點嘅份量係2倍左右,堅清熱!咁當然還有唔同嘅火鍋配料,而這裡另一個特色就是可以半份落單,如果又想食到不同口味時,可以在單上寫上半字,啱晒我樣樣都試啲!還有朋友知道我超喜愛吃糯米飯,就點埋個生炒糯米飯$118,又邊爐又食糯米飯,個飯真係炒得十分出色,材料十足,粒粒糯米飯都好有彈性夠晒煙韌,而且炒得好香,攪到我主力在個飯上,朋友亦點了這裡好出名嘅牛魔王$378,我都有食,佢嘅組合就係差不多將牛嘅組合樣樣都有啲,喜歡吃牛者,這個亦是一個樣樣齊嘅選擇,不用多想之餘,又可以食到唔同嘅部位!朋友今晚嘅推介確實唔錯,有質素!
朋友今晚嘅推介確實唔錯,有質素!
Type of Meal
Dinner