2016-03-24 2959 views
同朋友食飯,最好食放題,因為大家都食到自己鍾意既野。所以今日同朋友食大滿喜,可能5點半時間尚早,只有幾檯客,但好彩我地早黎,如果唔係就要等位了。環境光猛整潔,位置也寬敞,坐得舒服。點餐紙有埋圖片,咁就容易揀食咩啦~一開始我叫左個沙律令自己開胃一點,沙律菜新鮮,蝦也很彈牙。放題不少得既係刺身,因為我本身鍾意食蝦,所以點左好多款蝦,赤蝦、甜蝦、泰式生蝦,仲有三文魚、貝柱,飽魚片。三款蝦之中,泰式生蝦是驚喜,酸酸辣辣的好好味,三文魚也好厚身。來點熟食,點了羊架, 有好香的羊味同孜然粉的味,我食左2件,哈哈串燒烤物也不錯,我又點了蝦,刺身同串燒各有各好。天婦羅很鬆脆,除了天婦羅蝦,我還試了天婦羅玉子,好好食呀。芝士焗鮮貝,呢個真係必食,帶子又夠,大隻好好味。長腳蟹粥,食左咁多野,可以食淡粥清一清個口,長腳蟹好有海水咸味。炸雞翼,炸蠔,炸芝士,炸榴槤。炸蠔同炸榴槤我好鍾意,香脆又唔油,下次再黎一定encore!!!食咁多野每人都係180蚊,抵食呀!!!總結而言,大滿喜食物質素不錯,環境舒適,侍應友善而且好快手,價錢適中。
點餐紙有埋圖片,咁就容易揀食咩啦~
一開始我叫左個沙律令自己開胃一點,沙律菜新鮮,蝦也很彈牙。
刺身
羊架
串燒烤物也不錯,我又點了蝦,刺身同串燒各有各好。
串燒烤物
天婦羅很鬆脆,除了天婦羅蝦,我還試了天婦羅玉子,好好食呀。
天婦羅
芝士焗鮮貝,呢個真係必食,帶子又夠,大隻好好味。
芝士焗鮮貝
蟹弼
炸物
食咁多野每人都係180蚊,抵食呀!!!
2016-03-15
$180 (Dinner)
刺身
羊架