2021-07-29
朋友介紹呢間燒烤好食,咁梗係要嚟試下啦。一入到嚟,寬敞座位,唔會太迫,空間感唔錯。出去兜個圈先, 燒烤嘅食物種類好多。 有海鮮包括聖子,花甲,扇貝等。其他肉類有腸仔,雞翼,串燒等。仲有蔬菜,雜菌,粟米。花多眼亂,只行一圈就知戰鬥力有限,食唔曬咁多,唯有揀啲重點主攻啦。當中嘅重點當然係蝦啦。記住拎個桶出去,加啲冰,喺水缸度自己夾蝦,鍾意食幾多就夾幾多,隻隻蝦都好大隻,新鮮生猛。呢度仲送咗一盤限定海鮮,有鮑魚扇貝, 大大隻嘅, 好好食呀。如果可以安哥就好啦。第一次唔識燒蝦唔緊要,待應行過會教我地點樣將隻蝦剪開,燒到幾多要反轉,大概點樣係熟。服務好好有心。 我地啲蝦又大隻又爽口,啖啖肉 ,食唔停口,我哋應該添咗三四桶呀。 出面仲有啲醬料好似蒜蓉,醬汁,可以自己調配,點蝦食一流。出面夾嘅海鮮,我至愛花甲,粒粒都好飽滿,清甜,正。出面仲有少少熟食同埋甜品可以自取,包括鳳爪同炸物,但我至愛泰國蝦片,脆卜卜。等待燒熟食物嘅同時,蝦片係一流間場零食 。喺另一邊兩個大雪櫃,係粒粒雪糕黎㗎,出面比較少見, 就算幾飽都一定要試一兩粒呀。順帶一提,呢度有魚生刺身任食,但可惜肚皮位置有限, 好多嘢都未試夠已經飽
一入到嚟,寬敞座位,唔會太迫,空間感唔錯。
出面夾嘅海鮮,我至愛花甲,粒粒都好飽滿,清甜,正。
順帶一提,呢度有魚生刺身任食,但可惜肚皮位置有限, 好多嘢都未試夠已經飽到捧住個肚啦,唯有 留待下次再戰。