2025-02-20
我自己特別鍾意食海鮮🦐,而我朋友就比較鍾意食肉🐮,尤其係和牛。今次我哋搵到一間高質放題餐廳,可以滿足晒我哋嘅願望,就係佐賀燒肉谷。我叫咗日本A4和牛海鮮放題套餐,坐低無耐,就送上咗….📍日本佐賀A4和牛盒盛,裡面有六款和牛部位(例如和牛肋肉、和牛小排等),和牛油花分布均勻,入口時口感真係好正,令人一試難忘。😍最重要食過好食係可以無限追加,而且質素始終如一,唔會淨係得第一批靚。六款和牛入面,👍🏻我最推介 和牛肩胛同埋 和牛小排。.除咗和牛,餐廳嘅海鮮選擇都唔少,而且質素幾好👍🏻.📍大蝦🦐處理得幾細心,有修剪過,燒過嘅蝦有獨特香氣,入口爽脆彈牙,鮮味十足.📍鹽燒白鱔🐟依個真驚喜,無諗過放題會有咁高質嘅白鱔,佢新鮮無泥味,師傅已經去咗九成以上骨,食落啖啖肉,鹽燒可以保留魚肉嘅原汁原味,加上燒出嚟嘅脆皮真係好正,追加左幾次🤭🫣.📍燒蠔🦪估唔到放題都有咁大隻蠔,肉質鮮嫩,口感滑順,每一口都充滿海洋嘅鮮味。.📍個餐仲包左日本清酒同SAPPORO生啤,正!🍺.除咗以上提及嘅,餐牌仲有成140種食物可供選擇,真係胃就得一個,樣樣都想食🤣,另外,見到餐廳今期仲做緊韓日祭主題美食,各式日韓口味的五花肉配不
除咗和牛,餐廳嘅海鮮選擇都唔少,而且質素幾好👍🏻
📍大蝦🦐
📍鹽燒白鱔🐟
📍燒蠔🦪
📍個餐仲包左日本清酒同SAPPORO生啤,正!🍺
除咗以上提及嘅,餐牌仲有成140種食物可供選擇,真係胃就得一個,樣樣都想食🤣,另外,見到餐廳今期仲做緊韓日祭主題美食,各式日韓口味的五花肉配不同配料,下次嚟一定要試下😋😋