2015-04-23 741 views
一星期總有幾餐出街食, 今次就揀左屋企附近新開既CHA: RM, 今次我地六點鐘就到, 唔使等位(事關上星期7點到已經要等6張枱), 一坐低,侍應就拎水同泡菜比我地,泡菜可以REFILL架, 泡菜偏酸,不太辣首先黎到既係海鮮煎餅, 個餅底味道真係好似去茶樓食既薄餐, 呢個只係再軟身少少,同埋加左D海鮮,我食到既有魷魚粒同蝦, 配左款汁, 淡淡地, 食唔出係咩黎之後就到什菜炒粉絲,入面有香葱, 紅蘿蔔,牛肉一齊炒粉絲, 一入口就有好甜既味道,粉絲一D都唔油, 單獨食D葱就有好香既麻油味, 完全無葱獨有既青草味, 唔食葱既都可以放心試下最到就有必食炸雞半份(12件, 仲有薯條),配上兩款醬, 一款甜酸醬,另一款係芥辣,一入口個粉漿完全唔厚, 雞肉粒粒都無骨, 合晒我意,雞肉炸完後一D都唔乾, 仲好JUICY,以做街坊生意黎講, 呢餐真係好抵食, 價錢唔貴, 份量都好足, 希望大埔區繼續開多D呢類型小店,等我地可以食多D好味既野
泡菜可以REFILL架, 泡菜偏酸,不太辣
泡菜
海鮮煎餅
什菜炒粉絲,
炸雞半份
希望大埔區繼續開多D呢類型小店,等我地可以食多D好味既野

2015-04-23
  • 炸雞