2019-08-23 168 views
今日休息同成家人一齊黎搵食,比我發現左呢間餐廳裝修唔錯,服務幾好就入黎試下。飲品方面點左兩杯 分別係白葡萄接骨木花 飲起來似係有氣而冇酒精的白葡萄酒味 配上一片薄荷葉 每啖入口都有淡淡清新薄荷味 聽聞接骨木花對身體有抗氧化作用添 另一杯係洛神花紅葡萄 像紅酒氣酒而沒有酒精的 甜甜的味道 與平日酸微微的洛神花唔同 推薦!主菜選左 黑松露蠶豆忌廉汁手扭麵👍🏻剛上菜時即時有濃濃的黑松露香氣 麵係手搓的 每條大細長短不一 手作麵煙煙靭靭 每條麵都被忌廉汁包著 香而滑!前菜選左 意式風乾火腿配蜜瓜配分子蜜瓜粒🍈🍈Parma ham配蜜瓜一向係prefect match !!! 唔會太咸配上清甜蜜瓜 中和Parma ham咸味👍🏻不得不讚賣相相當靚 拼出大大朵玫瑰🌹意式烤麵包配上香醋 感覺特別 個人喜歡用烤麵包點上黑松露忌廉汁 一點都冇浪費!另一主菜叫左美國安格斯護心肉配黑醋醬及巴馬臣芝士😛今次第一次食牛既護心肉 細問下原來係牛既橫隔膜🙊出奇地嫩口 肉汁多而粉嫩 配上芝士碎份外好食~最適合芝士控既我🥰黑醋汁配沙律都好醒胃唔錯唔錯好耐冇食過鹽焗魚 特登點左鹽焗魚利試下 揭起鹽層就係好似平時喺屋企蒸嘅
另一主菜叫左美國安格斯護心肉配黑醋醬及巴馬臣芝士😛
好耐冇食過鹽焗魚 特登點左鹽焗魚利試下 揭起鹽層就係好似平時喺屋企蒸嘅魚咁 呢條魚特別之處就係魚肚位置夾着一條香草 令魚肉充滿着香草嘅香氣 非常特別!😋而且魚嘅火候拿捏得非常好 非常嫩滑新鮮~
豬鞍配柚子醬~平日對豬肉一般嘅我 竟然覺得隻碟着案非常好吃😋豬鞍切起嚟肉汁多 放入口時有一種入口即溶嘅感覺!配上酸酸的柚子汁特別清新~~配菜方面有紫薯番薯兩種 都非常香口 香甜 腍身!
呢餐食咗咁多肉 於是我地點左較為清嘅蒜蓉椰菜花西蘭花🥦⋯⋯呢道菜好有家庭式風味 估唔到喺意式餐廳都可以試到中國式嘅味道 😂
一餐飯配埋甜品先至係完美 我地點左咖啡焦糖燉蛋配雪糕🥰雪糕係雲呢拿雪糕球 甜品食落口感同平時嘅焦糖燉蛋一樣 但就多咗一就唔淡香的咖啡味 呢個配搭都係我第一次食到 簡直想係限encore
食左咁多味意菜 只可以用大滿足黎形容!下次經過一定再幫襯😋😋