終於搵到一間我覺得裝修好合我心意嘅甜品舖☺️ 即使日光日白,周圍都掛滿閃下閃下嘅星星燈🌟🌟 好浪漫💛💛💛好耐無試過食完正餐再直落糖水🧒🏻👦🏻 依家真係捉緊每一秒可以出街周圍碌、行下放風嘅時間⏰ 我同男朋友一個叫熱食、一個叫冷盤👀 估唔到係個燉雙皮奶先出餐🤪Menu: 1️⃣ 椰皇湯圓燉雙皮奶($67)粒湯圓大到嚇親我🤣 一咬開湯圓嘅芝麻內餡全部咇晒出黎💦 個雙皮奶燉得好滑,甜度剛好🥛椰子肉即使經過蒸燉仍然好嫩滑,食落有種清甜🥥 成個燉椰皇暖笠笠咁食落個胃度好舒服🥰♨️ 2️⃣ 貓山王榴槤爽冰($59)食埋呢個榴槤爽冰真係覺得呢一間甜品鋪用料好足🥲 相比起燉雙皮奶,呢個貓山王榴槤爽冰味道真係重好多,只可以話榴槤真係霸道嘅果皇👑 單食份爽冰已經超濃厚超香榴槤味,真係好想知廚師落咗幾多貓山王榴槤落去打呢一個爽冰🍧🤣🤣 榴槤控必點!🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻

Menu:

1️⃣ 椰皇湯圓燉雙皮奶($67)
椰皇湯圓燉雙皮奶

2️⃣ 貓山王榴槤爽冰($59)
貓山王榴槤爽冰

2022-04-01