2024-10-23 255 views
每當想食日本菜,我哋都成日會去厚福街覓食,呢晚去咗樓上舖嘅高質居酒屋🏮~爖月,樣樣都唔錯!先送上小食—雜菜條($20)。明太子燒饅頭($58)呢個好有驚喜,饅頭炸過後塗上厚厚嘅明太子,鹹香十足,超惹味!爖月三點($168)包含月見和牛、吞拿魚他他及磯煮鮑魚,每款前菜都調味唔錯,伴香脆嘅紫菜一齊食,味道好夾!爖月比翼雙飛($128)估唔到呢度竟然有乳鴿食,又估唔到出品都幾好,仲非常打卡!上枱時,店員會燃點和紙,視覺效果十足!乳鴿炸至外脆內嫩,保留肉汁,調味啱啱好唔會太鹹,值得一試。呢度嘅串燒選擇好多,連罕見嘅提燈($68)都有,一次過點咗兩串!提燈即係雞嘅卵巢同未孵化嘅蛋,每串都提佐好多”燈”,一咬就爆脆,欣賞師傅唔會燒得太乾!雞心($30)雞心口感彈性、富有嚼勁!整體食物質素唔錯,價錢一啲都唔貴,而且坐得好舒服,好啱傾偈!

先送上小食—雜菜條($20)。

明太子燒饅頭($58)

爖月三點($168)

爖月比翼雙飛($128)

雞心($30)
雞心口感彈性、富有嚼勁!