2020-05-18
由於之前限聚令關係好耐無同班朋友一齊出黎食食食了,因為朋友生日關係終於有機會出來搵食,夏天熱辣辣最岩食刺身,所以我地揀左天池日式放題。因為我地今次有提早訂位,所以不用等,一去到就有位了。餐廳環境都十分乾淨衛生,坐位亦算舒適。而餐廳亦為每位客人準備了膠套放置口罩,十分貼心。這裏點餐是用手機掃描qr code點餐的,方便快捷又衛生,不用掂餐牌。這裏的菜式有刺身又有熟食,我們幾個第一時間就叫了刺身拼盤,而且很快就上菜了,不用等很久。這裏的刺身都算新鮮,當大甜蝦刺身最吸引我,蝦肉爽口鮮甜,一口吃下去,大滿足。另外,我們亦叫了一些壽司、卷物、天婦羅、壽喜燒和蒜香牛柳粒。當中花之戀和卷物外觀精緻,味道亦很好。天婦羅炸粉夠薄不油膩,蝦夠新鮮。而我最愛就是牛肉壽喜燒和蒜香牛柳粒,牛肉壽喜燒有半生熟蛋,吃牛肉點點蛋漿,好正!蒜香牛柳粒夠香口,好味!今次一次放題食到刺身和牛肉兩種我最喜歡的食物,大滿足!但係美中不足就係款食太多一次食唔晒呀,唯有下次再嚟試。