#ftf_觀塘 漆黑中的螢火蟲 觀塘隱世高質西餐廳 絕對有驚喜!舖位完全唔起眼,但係好彩都比我發掘到依間餐廳,裝修帶點懷舊,但有格調!試完之後,真心誠意推薦!份量比一般西餐廳多,飽到上頭殼頂!法式寶雲酥羊架 $268⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️寶雲酥同一般羊架最大嘅分別就係,面頭有大量香草、蒜蓉同麵包糠,淨係呢個配搭你就可以想像得到呢個焗羊架係幾咁香口,蒜蓉同麵包糠令到表層口感鬆脆,內裏肉質嫩口又juicy,火候恰到好處,唔會太生,冇血水,又唔會太老太靭,厚薄剛好!驚喜滿載,呢個我比一百分! 唔點醬汁已經夠味,點埋旁邊嘅醬味道更加退步到另一個層次!薯蓉亦有驚喜,唔係一般嘅薯蓉,帶點微酸,妹妹表示十分喜歡!黑松露意大利飯伴大啡菇 $228⭐️⭐️⭐️⭐️Portion 好大,黑松露味道唔太重,白汁creamy得黎唔會太膩,野菌比一般餐廳多,十分足料,大啡菇香口多汁!呢個一定要趁熱食!意大和巴馬火腿伴蜜瓜 $138⭐️⭐️⭐️整體味道正常發揮,呢個配搭係穩陣之選,Parma ham鹹香味稍為偏淡,可能係蜜瓜唔夠甜突出唔到火腿鹹香味,但我覺得呢個相對比較難控制,好睇蜜瓜當唔當造。LYCHEE BOOM BOOM $68⭐️⭐️
#ftf_觀塘

漆黑中的螢火蟲 觀塘隱世高質西餐廳 絕對有驚喜!

法式寶雲酥羊架 $268
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

黑松露意大利飯伴大啡菇 $228

意大和巴馬火腿伴蜜瓜 $138
⭐️⭐️⭐️

LYCHEE BOOM BOOM $68
⭐️⭐️⭐️⭐️
荔枝果香味重,甜甜地帶點微酸,鍾意食荔枝嘅你,一定無法抗拒!夏日開胃之選!

Mocha $38
⭐️⭐️⭐️⭐️
奶滑,朱古力同咖啡份量控制剛好,味道互相配合得恰到好處,唔會互相搶左大家嘅味!

回頭率🤡🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻