2019-04-24
係尖沙咀食唔少西餐廳,今次想食翻啲中式啲既,就揀左呢間食牛雜面既餐廳。由尖沙咀地鐵站B2出口直行,行7-8分鐘就到,裝修、燈光同環境都同普通牛腩面檔好唔同,乾淨整齊而且好新淨,座位寬敞,有高雅兼懷舊feel。揀左招牌主打湯面:自家牛三鮮(牛腩、牛筋、牛肚)生面,有河粉、米粉、粗面、米線同淨食揀,仲有得揀配料,冬菜、蔥花、芜茜同芽菜,鐘意食咩配料就點咩,而且枱面有三種醬汁、豉油麻油,夠哂方便客人配合自己口味。三鮮完全令我有驚喜,夠入味夠腍,冇咬唔爛既情况岀現,面同肉既份量亦足夠一個人食個下午茶,係足料既,生面煮得岩岩好,唔腍唔黏,亦冇鹼水份。油菜、生炸雞翼、生炸雲吞王、滷水豬大腸油菜份量足,唔老唔多渣,附上蠔油,但整體蒜味較重。生炸雞翼好香口,加泰式甜酸醬係個好好既配合。炸雲吞不得不讚,真係落足料,但又唔會太大難放入口,脆卜卜,但就嫌皮太厚,炸岀黎硬左啲。豬大腸係友人嗌既,係足味既豬大腸味,鐘意食豬大腸既朋友可以一試。飲品通常唔係茶記既涷奶茶都唔好飲,呢間既涷奶茶就係茶記既話,十分有驚喜。服務餐廳既待應係兩位後生女,同客人解釋餐單都ok有耐性有禮貌,上菜速度理想。係尖沙咀想食個午餐下午餐
油菜、生炸雞翼、生炸雲吞王、滷水豬大腸
油菜份量足,唔老唔多渣,附上蠔油,但整體蒜味較重。
生炸雞翼好香口,加泰式甜酸醬係個好好既配合。
飲品
係尖沙咀想食個午餐下午餐,呢間係一間好既選擇,人流唔會多,環境明亮乾淨整齊,價錢唔貴,比起同區野食平。