2022-05-24 191 views
晚市開返之後又係我四圍食嘅時候喇😋🤩早兩日試左銅鑼灣紅堂火鍋🍲先講下佢個環境,好舒服,我最鐘意佢有一間間嘅細房仔,私人度夠晒高,但想要房仔記得早d打去book 😉之後不得不介紹嘅就係我嘅至愛☺️☺️酒🍻🍻🍻係任飲啤酒😍😍😍只需要$168就可以任飲啤酒🍻真係抵到暈同包你可以飲到暈呀🤩🥳不過如果你想輕飲都完全無問題嘅,你亦可以選擇買一送一嘅啤酒,幾十蚊就有兩杯,都超級抵㗎!☺️☺️好喇,再講返食喇😋湯底我揀左紅堂和牛🐮牛油麻辣鍋,一攞倒嚟見倒和牛牛油🧈🤘🏻真係整得好靚😍😍🥰湯底因應你個人喜好選擇辣度,我就揀左2嘅辣度(打完laser唔食太辣,揀2就剛剛好)下次再試下3以上嘅辣先得☺️湯底越煲越香濃,如果你覺得唔夠辣可以加辣,同埋枱面上都放左兩樽辣油俾你調味,但如果你食食下覺得好辣嘅話,佢地會俾一樽麻油你倒落去中和返,呢part好細心吖🥰🥰今次得兩個人唔係食倒好多嘢😉輕輕講下我揀左以下呢八個配料,全部都好啱我口味😋♥️手切西班牙牛頸脊♥️墨魚松露丸♥️麻辣和牛餃(微辣)♥️韭菜餃♥️萵筍小花♥️紫山藥♥️紫菜響鈴♥️寬粉最後必推超驚喜甜品🤩♥️拔絲糍粑炸彈即叫即整,好香脆!食落去好有層次😋想試就記得要book枱喇,去食
晚市開返之後又係我四圍食嘅時候喇😋🤩
早兩日試左銅鑼灣紅堂火鍋🍲

好喇,再講返食喇😋

♥️手切西班牙牛頸脊

♥️墨魚松露丸

♥️麻辣和牛餃(微辣)

♥️韭菜餃

♥️萵筍小花

♥️紫山藥

♥️紫菜響鈴

♥️寬粉

最後必推超驚喜甜品🤩
♥️拔絲糍粑炸彈
即叫即整,好香脆!食落去好有層次😋

想試就記得要book枱喇,去食飯同飲酒🍻啦😝

地址:紅堂 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街28號永光中心1樓