2023-11-23 76 views
好耐無去澳門🇲🇴好掛住佢地獨有既澳門葡撻🥧豬仔包。不過比我搵到一間食澳門菜式既茶餐廳,今次特登黎試下先,見呢間好多人食,d味道真係同我係澳門食既一樣,而且仲有每日新鮮海鮮提供🦀🦞又可以選擇唔同既烹煮方式,呢間真係好正宗既澳門小食,大家唔洗特登去澳門都可以係香港食道咁正宗既澳門菜式,又可以食咪個靚靚海鮮🦑🌟招牌咖喱炒蟹528呢個招牌菜式係好出名,咁岩又係食蟹時間到🦀一送到黎真係嚇親我,係勁大一直蟹,師傅會切成四舊方便我地去食,一咬落去係好多肉,d蟹肉好嫩,好鮮甜,又用左咖喱去整,咖喱味係超濃,撈咪飯真係一流😋🌟招牌軟骨皇子鴿 54一食落去係熱辣辣,個肉質係一d都唔‘鞋’😆整到好入味,再點咪個鹽一齊食係可以使個皇子鴿呈現佢既原汁原味,又香又嫩,價錢又合理,真係好推薦👍🏻🌟豬扒茄腩湯通粉 48上面一下就見到有一大塊豬扒🐷食落去係好香口,又浸左d番茄湯汁🍅酸酸甜甜。而d通粉系煮到比較有嚼勁,好濃既番茄味,超開胃🌟炸直薯條 36直薯條係我第一次嘗試,全部都係比較大條既薯條,可以見到係切到又長又一片片既薯仔整成🥔上面會撒上椒鹽落去,可以食得出薯仔既味道又加上椒鹽既調味,變得好惹味🍟🌟葡式蛋撻 13

🌟招牌咖喱炒蟹528

🌟招牌軟骨皇子鴿 54

🌟豬扒茄腩湯通粉 48

🌟炸直薯條 36

🌟葡式蛋撻 13
一拎上手已經知道好真材實料,一切開就見到入面都係料,好香甜,又熱辣辣,同出面果d蛋撻簡直唔同,又唔會好甜,差唔每張台都會有蛋撻,果然茶餐廳蛋撻真係必食🥧

🌟紅豆冰 29
茶餐廳紅豆冰真係必飲,入面係有好多紅豆🫘粒粒分明,食落去沙沙地,加上鮮奶煉奶椰汁撈咪一齊飲,超濃既奶香味🍹重點仲係唔會好甜,正

🌟凍好立克 23
奶香味好濃🥛又唔會好甜,食完飲杯凍野都好爽下