2024-01-17
八居酒屋前身係5樓大勝丼個位,冇黎一排原來已經轉左手。點知青出終藍有驚喜喎🤩店員傾偈果時透露,佢地師傅做開Omasaka,對食物出品質素有要求👍🏻Keep到價錢平但水準再提升左燒鱈魚魚乾($38) 燒得好香脆的小食,一口接一口食唔停金龍卷六件($68) 😍呢度的卷物超有驚喜!呢6件個組合好好,食到炸蝦的彈牙肉質、牛油果的清新,欣賞師傅小心思~將啲醬擠係旁邊,賣相既靚,又唔會太多醬太膩火炙三文魚脆脆卷($72) 呢款真係要俾個讚👍🏻,必嗌。逼晒三文魚腩啲魚油出黎好香口,腩肉大件,加埋脆脆突出風味。賣相簡直一百分,都只係賣七十蚊咋😱自家製免治雞肉棒($38) 又一抵食冇得輸之選。雞肉棒的口感幾豐富,外層唔頹啊燒得剛剛好。加上月子都幾有蛋味,撈埋一齊好好味日本雞骨腸($18) 朋友最鐘意的燒物,脆得黎好Juicy😀日本芝士年糕($36)切開左兩半都唔會好快凍Keep到流心狀態,好軟綿綿😋鹽燒雞腎串($26) 雞腎咬落都幾爽口,鐘意加埋檸檬汁鮮味更出三文魚刺身($48) 比想像中厚切喎,好有咬口;新鮮度都可以,刺身類都唔伏!日式廣島蠔($42) 無論蠔的Size & 新鮮度都okay,咬落好酥
燒鱈魚魚乾($38) 燒得好香脆的小食,一口接一口食唔停
日本芝士年糕($36) 切開左兩半都唔會好快凍Keep到流心狀態,好軟綿綿😋
三文魚刺身($48) 比想像中厚切喎,好有咬口;新鮮度都可以, 刺身類都唔伏!
日式廣島蠔($42)
無論蠔的Size & 新鮮度都okay,咬落好酥脆,爆汁😙 而家like page冇免費送 刺身不過有3件日式唐揚炸雞(價值$38) 😆味道都幾好喎,雞肉炸得仲好嫩滑,又賺到了 食完仲有得玩扭蛋機,獎品豐富又玩又食又拎😂😂!雖然我地攞最低分,都已經可以換到小食2款,大贈送啊😍!店長超級貼心,見我地已經嗌左燒鱈魚乾,主動俾我地換咗兩個cocoberry海鹽雪糕🤩係我摯愛的雪糕味道啊!咁樣為呢餐飯畫上句號,真係好完美的體驗❤️ 呢間居酒屋無論價錢、食物質素、服務互動都超晒班🌹,值得打篇食評讚下佢。下次出旺角我都會再嚟!