2023-08-26
有時候有D鋪頭堂食足料,一到外賣就走哂樣。不過呢間位於火炭既台式食店外賣都做到好食兼物有所值,如果住係沙田附近又唔想煮飯,可以試下上門堂食又式者叫熊貓🐼送上門,我就食到好飽,要叫返幾句「唔唔順啦」抒發吓D胃氣呀!椒鹽雞腿排拼滷肉飯 $62 🤩🤩🤩🤩🤩首先不得不比個手指公就係用料好足,飯多、汁多、配料多,唔似某D鋪頭,份量一變外賣就縮水。椒鹽雞腿同滷肉加埋一齊都唔覺得咸,椒鹽味亦唔算特別重,唔洗狂飲水清喉嚨。外賣送到黎D雞都重係脆口,口感唔錯。起司煙肉蛋餅 $34 🤩🤩🤩🤩皮鬆,餅亦唔係油膩,蛋味亦都好香。如果好怕食蛋餅食到成口油,呢個蛋餅就岩哂心意。青咖哩厚豬扒飯配蛋 $66 🤩🤩🤩🤩🤩青咖哩汁多到成個飯面都係,同埋青咖哩汁亦唔係好spicy (我怕辣都覺得入得口既),用黎配飯都幾開胃,豬扒就大大塊,亦好細心咁預先切開豬扒。豬扒亦都係好鬆軟,幾易入口。相對於椒鹽雞腿,厚豬扒就油咗少少,不過撈埋咖哩汁一齊食,又唔會覺得食到成口油既。鋪頭有一系列青咖哩汁既便當,下次可以叫下其他肉類便當。總結黎講呢,呢間都算係性價比幾高既台式便當,至少入得口又食得飽,簡簡單單又一餐!
椒鹽雞腿排拼滷肉飯 $62 🤩🤩🤩🤩🤩
起司煙肉蛋餅 $34 🤩🤩🤩🤩