2018-08-21
我同朋友都鍾意食辣,約咗去銅鑼灣行街食飯,首先就梗係睇吓有冇好嘅川菜食啦 今次又係試新野,就睇吓四姐掂唔掂 我哋六點半去到係第一台客,不過之後已經好多人泥,走既時候full house 餐廳兩面都係窗,可以睇夜景,我哋都俾人安排左坐窗口位 佢哋嘅叫法有啲特別,係按人頭睇吓嗌幾多個餸,位位$340。等嘅時候就飲下啲熱茶先 蒜泥白肉:微辣,肥瘦適中,脂肪爽口 酸辣青瓜:微辣,味道濃郁,拍碎咗嘅青瓜沾滿左醬汁,好惹味 糖醋里脊:炸粉唔會太厚,糖醋汁亦都唔漏,開胃 水煮牛肉:係我好鍾意食嘅一味川菜!呢碟水煮唔算辣,牛肉份量多、肉質嫩滑、肉味濃厚,仲有啲芽菜都好正 酸菜魚:好多酸菜,好多魚!啲魚好滑,不過唔易散開,配埋酸菜同啲汁一齊食冇得輸 蒜蓉炒油麥菜:呢碟係餐廳送嘅,啲菜好新鮮,抄得啱啱好 我哋兩個女仔食咗六碟餸,好誇張,不過我地竟然差唔多食晒!總括嚟講,雖然四姐嘅價錢唔算平,但係睇返食物嘅份量同質素,係絕對值!特別一讚係餐廳經理既服務態度,睇得出對啲客好細心,會認真推薦食物,good!
佢哋嘅叫法有啲特別,係按人頭睇吓嗌幾多個餸,位位$340。
等嘅時候就飲下啲熱茶先
蒜泥白肉:微辣,肥瘦適中,脂肪爽口
酸辣青瓜:微辣,味道濃郁,拍碎咗嘅青瓜沾滿左醬汁,好惹味
糖醋里脊:炸粉唔會太厚,糖醋汁亦都唔漏,開胃
蒜蓉炒油麥菜:呢碟係餐廳送嘅,啲菜好新鮮,抄得啱啱好
我哋兩個女仔食咗六碟餸,好誇張,不過我地竟然差唔多食晒!