2009-09-18
琴日收左工諗住同d朋友去食野啦個陣都差唔多11點半到我地4個人要等位(因為得2張4人"木台"),,一路都冇事發生,,好期待咁啦,,因為之前都黎過幾次第一次幾好食,,第二次都ok,,第三次,,還可以啦第4次,,味精重到不得了,,已經好耐冇黎,,但係其中有位朋友就想試下,,咁無所謂啦..比多次機會朋友拎完"非"問左佢要等幾耐,,佢話唔知呀,,咁我地以為好快啦,,一等等左半個鐘,,咁等左咁耐冇理由唔等嫁嘛,,再等多15min到我忍唔住去問個waitress,其實仲要等幾耐呢,,waitress答唔知呀..咁我就問咁個d客人食完未呢?waitress又答我唔知呀,,,,其實我覺得我個問題好簡單,,我只係問個d客食完未,,係食完坐係到傾緊計丫還是係未食既之後我再重複一次我既問題,,佢都係答我唔知,,咁佢唔知點解佢唔可以幫我問下呢,,??點解佢唔用佢個對講機問下入面d同事呢仲要答我,,咁佢地要坐係到吹水,,我都無辦法嫁,,然後我再重複一次我地問題佢直情擰去第2邊唔理我,,塊面仲要黑哂咁,,我真係火都黎埋呀,,本新個waitress 9唔搭8我都算啦,,好聲好氣咁問佢,,之後我叫佢搵個經理同我講,,
個陣都差唔多11點半到
好期待咁啦,,因為之前都黎過幾次
第一次幾好食,,第二次都ok,,第三次,,還可以啦
第4次,,味精重到不得了,,已經好耐冇黎,,
但係其中有位朋友就想試下,,咁無所謂啦..比多次機會
朋友拎完"非"問左佢要等幾耐,,佢話唔知呀,,
咁我地以為好快啦,,一等等左半個鐘,,
咁等左咁耐冇理由唔等嫁嘛,,再等多15min到
我忍唔住去問個waitress,其實仲要等幾耐呢,,
waitress答唔知呀..咁我就問咁個d客人食完未呢?
我只係問個d客食完未,,係食完坐係到傾緊計丫還是係未食既
之後我再重複一次我既問題,,佢都係答我唔知,,
之後我叫佢搵個經理同我講,,個經理先同我講冇咁快呀,,要等多陣,,
我就同講經理講明知冇咁快,,點解唔一早同我地講呢??
個經理就問個waitress,,個waitress就呆左係到,,
其實本人都係做飲食業,,但係我唔明白點解d可以對住d客黑面囉
明知冇咁快有位,,就應該一早同我地講,,等我地有心理準備啦
你講左我係要等,,我鬧你就我唔岩啦,,
廣告都有講,,今時今日咁既服務態度係唔得嫁啦
同埋就唔好搵個唔識做reception既企出黎啦
嬲嬲地去隔離食粉面,,d服務態度仲好呀..
以後都唔會再黎呀