1K
2018-02-26 927 views
我家M佬真係樣樣好,但無主見係佢嘅最大缺點。佢話無主見係因為佢就我喎,由得我話事,所以佢先無所謂。講到咁sweet真係成個人融晒!如果你嘅另一半都係無乜主見,放題就最啱佢!今日我哋就去到銅鑼灣京都廣場嘅組長日式放題,有放題又有火鍋,正!店內掛滿紅同白嘅日式燈籠,好有日本feel。而且座位唔多,空間感十足,坐得都算舒服。點菜紙分別有刺身、壽司、火炙壽司、卷物、軍艦、沙律、鐵板燒、天婦羅、爐端燒、一品料理同刷刷鍋等,仲可以加$38 upgrade點埋“極上”菜單。飲品自取,除咗罐裝凍品,仲有自家玄米茶同柚子蜜。而自助吧枱仲有花膠元貝水蟹粥同粟米魚肚羹,等嘢食嘅時候,都可以有啲嘢咬吓。北海道海膽花膠鍋好豐富呀!有帆立貝、蝦、青口、墨魚仔、花膠、鮑魚仔同海膽,仲有大量蔬菜、金菇、豆腐等等。不過味道就淡咗啲。黃金焗蠔上面混入粟米粒、煙肉同薯蓉,味道香濃,不過蠔肉就相對較細,好彩蠔味搭夠。焗扇貝香噴噴!熱辣辣!半溶嘅芝士入面有粟米粒同煙肉粒,味道鮮香,味道唔錯。汁燒一口牛一口牛唔會over cooked,肉質嫩滑,索晒啲汁,味道好濃郁。安格斯牛柳牛味香濃,好大塊,好嫩,估唔到放題質素都咁高。串燒五

點菜紙分別有刺身壽司、火炙壽司、卷物、軍艦、沙律、鐵板燒、天婦羅、爐端燒、一品料理同刷刷鍋等,仲可以加$38 upgrade點埋“極上”菜單。

安格斯牛柳
牛味香濃,好大塊,好嫩,估唔到放題質素都咁高。

串燒
五花腩串燒肥瘦分佈平均,肉味香濃,食落唔油,真心讚;而雞軟骨串就好有咬口,不過就唔夠鹹。

刺身
刺身選擇好多,有北寄貝、象拔蚌、劍魚腩、三文魚、油甘魚、帶子同甘蝦,樣樣都夠晒新鮮!而“極上”菜單仲有得揀埋特大赤蝦同珍寶帶子。大大隻嘅赤蝦肉質夠彈牙又夠膠口,味道鮮甜;珍寶帶子肉質柔軟嫩滑,好新鮮呀!

火炙壽司
火炙三文魚壽司迫出魚油,好好味呀;而火炙左口魚邊壽司更加係我嘅最愛,好肥美又油潤,一再encore。

東坡肉
東坡肉嘅蘿蔔係超入味,如果可以單點蘿蔔就好喇。
東坡肉

(記住Like同Share畀朋友)
2018-02-26
$250 (Dinner)