2009-09-20
依排經常出街食飯,今晚就同男朋友及2位朋友一齊去新星打邊炉,原先去海港或稻香,之後知道新星有優惠,所以選擇了新星,但我唔係試新野呀,其實上年我已經食過,我同我男朋友覺得好食及底食(上年優惠係買一送一),今次去是四送一優惠,所以(那那林)去攞位,一去到嘩好多人呀,心諗一定有排等喇...但原來唔係佢地都好似我咁都係食特價時間0既火鍋(當時是8:15)都有20-30人等,跟住叫咪姐姐講如果係食9點任食火鍋0既,請排隊0令飛,而8:30先派飛,9點入坐)其實點解唔一早派飛唔駛我地係佢地大堂等,因為佢地大堂好細又熱,0令佢地訂左位食晚飯或食正價的火鍋客好唔方便,當然0令我地一班等食0既人都好唔好便喇(有代改善)湯底-----皮旦湯底ok火鍋食物------好多都好好食,但唔見左上年我食過的肥牛(因為果隻肥牛是圓形)今次的是一般的火鍋肥牛,但都好有牛味,而新星是用一包包的出前一丁面)出面好少有飲品-----都係任飲架,(百事可樂,七喜,橙汁,冰藍啤酒,涼茶)涼茶ok
(有代改善)
湯底-----皮旦湯底ok