2018-05-18 71 views
同事生咗BB之後,我哋好耐都冇放工之後出來食嘢傾下計,現在佢個B.B. 大個咗啲,情況穩定下來,我哋終於可以一齊收工出去食餐好。日本嘢係我哋最愛,上三樓來到呢間掛燈籠🏮,充滿日本風情的爐端燒。先食個default 咗的蕃茄沙律,每片都切到超簿,好好刀功喎⋯⋯炸八爪魚好香口,外面少少酥脆,八爪魚粒好煙韌彈牙。叫咗一啲串燒開下胃,牛舌係好香的、幾爽口。個蘆筍豚肉串我好欣賞,簿簿的一層豚肉燒得香香的,脂肪又被高温迫了出來,捲着爽脆的蘆筍,原來都幾襯。燒牛仔骨係我指定要點的!明太子燒玉子係喜出望外的美味,俾我想像中好食好多,又甜又滑的遲到中,原來蘊含着豐富嘅明太子,明太子味重,而且帶點辣,兩者互相衝擊,其實幾惹味。原來壽司都唔錯,可惜三文魚片切斷了少少期待已久嘅燒廣島牡蠣終於出現!好香呀!蠔肉好滑溜。

炸八爪魚好香口,外面少少酥脆,八爪魚粒好煙韌彈牙。

燒牛仔骨係我指定要點的!

原來壽司都唔錯,可惜三文魚片切斷了少少

期待已久嘅燒廣島牡蠣終於出現!好香呀!蠔肉好滑溜。
2018-05-15
$356 (Dinner)