2008-12-07
2008年12月6號 - 夜晚9點幾搭左112號巴士去旺角之後就在這裡找野食。 行到去花園街一帶的時候看到金華冰廳。 之前聽到好多人講他們的蛋撻&波羅包如何好味道。 不過我今日不是試蛋撻。 而試試個飯。但是什麼飯呢。 Um。 唸左好耐就都係我的最愛之一: 揚州炒飯 (HK$29,-)。 我用半價的價錢(HK6,-)加埋個奶茶(原本HK$11,-)。 但是我心唸著"不是5個半嗎?" 不過算la。奶茶來到la。 試試先。 Um。 仲得好好。 好滿意。 等左一陣個飯來la。 看看個賣相先。 都好好wor。 都整齊呀。 試試個味道先。 Um。 炒得好好呀。 D飯好靚。 而飯&送的比例都算平均。 都落左好多送。 例如叉燒, 菜, 蝦&火腿。 都對這個炒飯好滿意。環境方面都算好。 坐得舒服。 而我要求轉去卡位的時候他們(店員)又好樂意幫我, 甚至幫我拿埋杯茶添。 唯一不滿意的是我末看餐牌而問我要什麼野食。 不過最不明白是為什麼兩次拖同一個地方呢?