2024-04-04 541 views
#荃灣相對上無咁大名氣既米線舖🥢兩間分店都係小店形式,座位不算多繁忙時段都有機會要排隊🥶呢到沙嗲湯底好出名,之前食過一次沙嗲味都好香,不過唔算係好濃嗰種🤣不過我個人鐘意食辣,如果沙嗲加辣會變得好奇怪🥲所以今次都係食番雲南酸辣小鍋米線🤪雲南酸辣小鍋米線 $33配料有(炸醬、韭菜、酸菜、芽菜、芫荽、蔥花 )叫咗通菜同炸雞翼👍嗰炸雞翼真係超級出色,事先一早已經醃好再炸,係超好食超級香🤤完全估佢唔到。即使浸咗係湯一陣會無咁脆 依然好好食😋呢到酸辣湯底幾出色,酸度適中辣度都正常的,相反沙嗲湯底會比較遜色少少,唔好預期係超濃嗰種就可以試下🤪炸物類同樣好有驚喜,超推介豬扒同炸雞翼🥢性價比頗高,普遍餸都係$7-$11不等🫶🏽🫶🏽除咗米線外,舊店仲有雞煲提供,如果有興趣的話自行向店舖查詢喔😎
#

雲南酸辣小鍋米線 $33