2020-07-12
<山東菜黃店 豬扒飯好食>🐖大角咀好多黃色小店 試完茶記泰菜中菜等等 今次就黎到呢間山東小城 細細間既店鋪好多人點外賣 入面環境長形 偏細 唔闊落但算整齊清潔 👍🏻 食店選擇唔多 都係麵 水餃 豬扒 餡餅 等等 味道十分唔錯🍴酸辣湯墨魚荸薺餃麵59 蚊🦑好耐冇食過上海野酸辣湯 同麵一齊食 首先個麵係上海麵 比較粗身同黏稠 正常口感 酸辣湯好足料 辣湯勁過酸度 木耳麵根 筍等等材料豐富 不過個人覺得傑左少少 但人人有唔同口味 . 墨魚餃就十分唔錯 黑色既 餃皮夠厚似上海餃 同有墨魚味 🦑 入面既墨魚夠彈牙 再加上爽口既荸薺 即係馬蹄 夠哂爽口口感 浸住酸辣湯十唔錯🍴炸豬扒菜飯 48 蚊🔥🐖大大碟豬扒飯 豬扒好大塊 切左件 但應該望落有兩塊 煎得外表夠香脆 保留肥膏既彈牙口感 感度適中 再點 d辣味既自製蒜汁都夠惹味👍🏻菜飯 夠軟淋 菜切得夠碎同juicy濕度同硬度都適中 🥬🍚 個人覺得撈少少豆板醬更惹味🌶️🍴千層醬豬耳48 蚊🐖本身見48 蚊好似有 d貴 跟住見甘大碟開心番😂豬耳係闊切 所以薄但好有口感 嗰 d豬肉凍夠彈牙 入面豬耳口感夠爽 青瓜蘿蔔辣椒絲增加口感
🍴酸辣湯墨魚荸薺餃麵59 蚊🦑
🍴炸豬扒菜飯 48 蚊🔥🐖
🍴千層醬豬耳48 蚊🐖
本身見48 蚊好似有 d貴 跟住見甘大碟開心番😂豬耳係闊切 所以薄但好有口感 嗰 d豬肉凍夠彈牙 入面豬耳口感夠爽 青瓜蘿蔔辣椒絲增加口感 醬汁辣得黎帶 d酸 幾開胃 唔錯既餐前小食 🌶️
#菜飯 #山東菜 #水餃 #墨魚餃 #馬蹄 #豬耳 #上海麵 #酸辣湯 #黃店 #香港人加油 #炸豬扒 #酸辣粉
Score 平均分 <7.6/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#山東小城
九龍大角咀埃華街101 號 a1 鋪地下
~~~~~~~~~~~~