2019-12-08 261 views
前幾日係問啲朋友有無食過M記新推出既炸雞,有朋友話佢同事們都幾欣賞呢個專炸雞,覺得大件夾抵食,食2件就夠晒飽。今次我豁出去試試,睇下係咪好食得過Jollybee既炸雞。33蚊2件炸雞,餐就四十幾蚊,如果餐唔係跟薯條或者粟米就好。個炸雞只係炸左2分鐘,所以好似唔會超級熱氣。但可能都係因為只炸2分鐘,無Jollybee果種薯片級脆外殼,脆係脆,但無咁脆囉,係唔差既。個炸外殼既味或者質感,係平時M記雞雞奕果一種。遲啲我諗佢地會考慮埋推出炸雞粒同炸雞柳。脆皮下係一層雞皮,好厚好有質感,令我覺得佢唔似天然雞皮,係人造既?anyway,個雞皮係好正好好食。雞皮下包住....... 好多汁!勁juicy,不過有有有肉還肉,汁還汁既感覺。啲肉係好tender,有啲位又未至於超tender,而且佢 tender得黎無Jollybee炸雞果種好煙un一塊過果種質感,即係有少少似你去茶餐廳食扒,塊扒好冧但你feel到唔係煮法煮得好而令塊扒tender咁。味道,唔差既。總括而言#麥炸雞 #***** ** 7.5/10如果Jolleybee係10分,佢會係7.5,只可以話依家有個比 Jolleybee方便就腳

總括而言

#麥炸雞 #***** ** 7.5/10
如果Jolleybee係10分,佢會係7.5,只可以話依家有個比 Jolleybee方便就腳既選擇!可以用黎止下口癮既!

可唔可以推出啲特色味道,例如honey mustard?