2017-06-29
有日放工忽然好想食炸雞,於是就近近地去左新都城食BBQ chicken。夜晚7點幾黎到,要排隊等一等位,店內生意都幾好。秘製辣醬炸雞($72/5件)我最愛食炸雞,雞身都炸得幾脆,呢個醬原來都好辣,我睇漏左menu上原來有兩個辣椒標誌喺側邊,哈哈。愛辣者啱晒,如果食唔到咁辣,可以叫另一款甜辣炸雞(一個辣椒標誌)。韓星八重奏($148)呢款炸雞就啱晒三心兩意嘅我,因為佢包括有蜂蜜脆片炸雞、香脆芝粉雞、韓式香蒜炸雞、柚子炸雞同頭先果隻辣醬炸雞等8件雞槌,真係食雞都食飽。咁多隻味道入面,我最鍾意食柚子炸雞同蜂蜜脆片炸雞,甜甜地好好味,炸粉又唔厚。柚子多士配雪糕球($49)甜品係韓風多士配雲呢拿雪糕,坦白說多士有d淋,但搽左柚子醬甜甜地都幾好味,與其當佢係一個多士(應該脆口的嘛),不如當佢係一個甜品更好。食炸雞點可以唔飲有汽嘢飲,分別叫左杯韓式柚子梳打($28,後)同健怡果醋梳打($38,前),透心涼。
夜晚7點幾黎到,要排隊等一等位,店內生意都幾好。
秘製辣醬炸雞($72/5件)
韓星八重奏($148)
柚子多士配雪糕球($49)