2017-09-19
有韓粉朋友仔好想食韓燒同炸雞,於是我們一行三人去左iSQUARE浦井食韓式MumMum。由於入座時間早,店員好貼心咁提我們可以叫個Happy Hour特價餐,其中一個餐有兩杯酒/特飲+半份炸雞!Perfect池!職員又好好咁提我地Like, Share, Tag Facebook就可以每人有一碗米酒送!所以我們每人都有一杯飲品再加一碗米酒。朋友仔每人一枝啤,我就要左一杯芒果Smoothie。每人都會有份小前菜,有泡菜(唔會太辣)、芽菜及酸蘿蔔。先上的係Happy Hour的炸雞,一共有4件,雞肉乾左少少,唔夠Juicy,不過還可以啦~職員幫我地加蛋,同泡菜蛋。大家可以同我地一樣+$20要一份粟米芝士(唔係任食架)。我們叫左一份「上牛燒」,佢係一份全牛的拼盤,入面包括小牛排、肉眼、牛肩胛脊、腹胸肉及牛舌。我地驚浪費了D靚肉,所以叫左職員教我們燒。最大粒個個原來要每面燒2.5分鐘到,再切開一遞片片再每面燒多30秒到。整個拼盤都唔錯,牛肉新鮮,又有少量蔬菜可以燒。 我們另外都Order了一個「芝士蛋醬鐵鍋飯」,呢個飯的汁辣辣地,好開胃,配埋燒肉食一流!
每人都會有份小前菜,有泡菜(唔會太辣)、芽菜及酸蘿蔔。