2021-08-26
//< Sodam Chicken >小編第一次食炸雞放題,超級欣賞呢到係可以續件續件雞咁order,而且size適中~ 變相可以食到唔同款色味道既雞🐔小食亦都有解膩既沙律、泡菜、菠菜等,細細碟唔會浪費😆————————————- 炸雞+焗雞+額外口味+pizza+小食放題 $128+$28 -基本上焗雞、炸雞都唔錯~ 裡面仍然嫩滑唔乾~ 重點係全部上檯個陣都熱辣辣架🥰濃蒜炸雞🧄推薦!😍 蒜味超啱小編口味,重點係唔會食到口臭🤣🤣甜酸炸雞呢款我同🐤小編都覺得有少少辣,感覺似係甜辣炸雞~ 同平時食開既味道相似,甜甜酸酸幾開胃😊蜜糖蒜香炸雞 推薦!呢款甜甜脆脆咁,蜜糖份量唔少,配上粟米🌽片幾夾~唯獨係蒜香味無咩,應該係因為佢只靠蒜粉調味~檸檬柚子炸雞柚子同檸檬sauce 都俾得好慷慨😆 好似飲緊檸檬柚子蜜咁~清新嘅酸甜味🤩韓風紫菜焗雞呢個幾特別,有齊紫菜同海苔,所以味道幾濃郁!唔知點解小編二人都覺得呢個係辣辣地,唔知係咪撈倒其他雞嘅味😂 黃金鹹蛋焗雞呢個都唔錯,鹹蛋沙沙地,好邪惡但係滋味十足😝比起炸雞無咁heavy!黃金鹹蛋炸雞味道同上面焗雞差唔多,雖然佢炸雞唔會好油,但係小
< Sodam Chicken >
————————————
濃蒜炸雞🧄
推薦!😍 蒜味超啱小編口味,重點係唔會食到口臭🤣🤣
甜酸炸雞
蜜糖蒜香炸雞
檸檬柚子炸雞
韓風紫菜焗雞
黃金鹹蛋焗雞
黃金鹹蛋炸雞
味道同上面焗雞差唔多,雖然佢炸雞唔會好油,但係小編覺得焗雞再好味d😇
BBQ香辣焗雞
呢個味道小編覺得比較strong!同埋都比較辣~ 食唔到辣既就未必適合你喇🤓
雙重芝士焗雞
呢個一上檯就聞到好濃既芝士粉味😎 食落主要鹹鹹地~味道不錯,正常發揮~
暹羅花生炸雞🥜
呢個係特別口味!!好搞笑,食落口甜甜地,帶有濃厚花生香!第一口味道令我聯想到夾餅🤪🤪 想試下創新口味既不妨試試~
冬陰功焗雞
呢個冬陰功味都幾香,唔算好辣,而且幾夾!唔錯唔錯🥳
Pizza🍕
Pizza無記錯既係6寸~ 一份已經包左四隻味!屬於平時一般食到既餅底,不厚不薄~ 味道中規中矩,過下口癮都唔錯😚
小食
小食小編就唔續個續個講喇,正常水平啦~ 唯獨水冷麵覺得麻麻地,相對上比較淡😮 建議大家叫蜜糖牛油粟米🌽啊蔬菜🥬啊解下膩都唔錯~
————————————
評分:7.3/10
地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
營業時間:11:00-22:00
#sodamchicken #hksodamchicken #sodamchickenhk #炸雞放題 #韓國菜 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣必食 #銅鑼灣韓國菜 #香港美食 #美食博客 #香港美食地圖 #香港美食推介 #hkfoody #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodshare #hkfoodblog #hkfoodgram #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfood #🐷🐤韓國菜🐷🐤銅鑼灣