2018-02-28 796 views
今次又拉阿媽試新茶居,地址近西營盤港鐵站,星期六點零鐘好多人排隊,附近已經有一間明星酒樓,心諗唔通咁好味所以排長龍,好彩阿媽早去攞飛,我一去到已經可以入去,地方唔大,好似有上層,服務態度麻麻地,無人開茶,無人加水,侍應又串串貢,其實點心又唔算出色,唔會有返轉頭可能。。。鮮蝦菜苗蝦 $19從未食過d皮可以黏到一個點囉,筷子一夾已經黐,放响碗又黐,而且個皮非常厚身,菜苗饀料又唔夠豐富,好似食緊團粉咁蠔皇叉燒包 $16無乜特別,勝在熱辣辣時菜鯪魚球 $17鯪魚球讚呀,有鯪魚味又無碎骨,仲加咗蝦米仔,雙重味道,推介香芋鴨腳扎 $19鴨腳好腍好入味,而芋頭都蒸得好腍,不錯選擇灌湯餃 $26無諭肉同上湯方面味道都比較淡,要落大量醋先覺有味,反而素翅好有口感,係整個灌湯餃既重點所在蜜汁叉燒腸 $22都係一般般,因為皮唔夠薄,叉燒又唔算味濃兩人共消費: $129
鮮蝦菜苗蝦 $19

蠔皇叉燒包 $16
無乜特別,勝在熱辣辣
時菜鯪魚球 $17
鯪魚球讚呀,有鯪魚味又無碎骨,仲加咗蝦米仔,雙重味道,推介

香芋鴨腳扎 $19
鴨腳好腍好入味,而芋頭都蒸得好腍,不錯選擇

灌湯餃 $26
蜜汁叉燒腸 $22
都係一般般,因為皮唔夠薄,叉燒又唔算味濃

兩人共消費: $129
2018-02-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$65 (Lunch)