2019-12-21
開左一排,而家先有機會黎食到由台灣進駐,鼎鼎大名既麻神(God of 麻辣),麻神既食材出名高質高檔同麻而不辣,好多明星都係捧場家人怕辣今次齋試花膠湯底先,個鍋一到有少少嚇親,肉眼都睇得出好足料既花膠湯,用黎打邊爐夠晒串野食到前飲下湯先,一飲就停唔到飲左幾碗已經半飽,仲有大大舊煲湯果d花膠比你食,refill係加花膠湯比你,除左基本調味料之外,仲有黑醋,係個盤搬黎搬去果陣唔好係穩陣咁果凍鴨血,未食過以為同豬紅無分別,可以有咩咁出名呢?仲要用刀叉食咁型原來真係幾好食 好入味有口感,不過食得多應該會好快飽叫左個海鮮拼盤同蠔,擺設有襯花滿天星果然聞如其名,海鮮係非常新鮮,如果有6星我會比記得第一啖咬落隻海蝦既感覺係,哇!咁好食既!話晒都半個打邊爐達人,未食過d蝦可以咁彈牙咁鮮甜,所以之後決定追加多客蝦,實在太好味!仲有蠔大大件,大蜆,鮑魚同帶子,可能配埋花膠湯底既關係,總之全陪都好鬼鮮好鬼正,2個人唔係食到好多野,又唔食牛,但打邊爐又點可以無肉!點左個黑毛豬梅花,淨係睇個樣已經非一般既豬肉肉味濃無得頂好少地方有得食冰菜,如果未食過記得試下(我都係第一次食),表面一粒粒好似水珠咁幾得意,淥一
家人怕辣今次齋試花膠湯底先,
原來真係幾好食 好入味有口感,不過食得多應該會好快飽
叫左個海鮮拼盤同蠔,擺設有襯花滿天星
2個人唔係食到好多野,又唔食牛,但打邊爐又點可以無肉!
肉味濃無得頂
好少地方有得食冰菜,如果未食過記得試下(我都係第一次食),表面一粒粒好似水珠咁幾得意,淥一陣就食得,本身偏咸,爽口,唔鍾意食菜既我都鍾意食
美麗既誤會,追加既海蝦,我地以為係拼盤果種,不過都好好食,肉質比較實,啖啖肉有食龍蝦既感覺,look at the color,上枱全部都仲生auau (阿彌陀佛)
叫左杯特飲有爆珠打邊爐飲口感過癮,麻神出面有個空中花園,食飽可以叫杯野飲出去慢慢坐,傾計一流,仲有夜景 每樣野都好味到無得留低,如果計食物質素配咁既價錢,其實係值,一分錢一分貨,食到尾聲已經傾緊下次幾時再黎食過,古語有云繞樑3日,今日有繞牙3日既滿足
價錢 :$$$$
食物: 食過就知幾好食
服務: staff好nice好主動介紹
Other Info. :
現場好多枱之間有屏風,空間大唔逼坐得舒服,無論出面定入面都係傾計好地方,空中花園旁邊有間房要預先book,不過係落地大玻璃空中花園會望晒