2018-04-29 135 views
作為One Piece迷既我冇可能香港開海賊王餐廳我唔來,所以我一定會來。😍星期六12:00來食午餐,已經排長隆,排左大半個鐘到先入到。門口既烈陽號識噴霧,好特別,就好似向食客表示歡迎一樣😁。去到就想叫一啲特色或有圖樣既角色食品,因為呢個一定要相機食先😂。所以叫左以下幾樣同相機分享🤣。草帽既賣相都幾似,但唔夠精緻。牛肉幾好味。可惜份量太少,6舊牛有2舊係肥的😓。飯既份量都唔夠飽。路飛bbq雞翼係幾乎剝晒骨,食落去啖啖肉,感覺好似路飛食緊佢既最愛「水水肉」咁(自己想像🤣)。完成唔似食緊雞翼,呢啲叫雞翼新口感😂。悲觀鬼芭菲甜品個樣好得意,每次見到啲咁可愛賣相既食物就唔係好捨得整爛佢地來食,但唔食都係會溶的,所以就算唔捨得都要食🤣。食完棉花糖同雪糕,下面有士多啤梨、cream同啫哩,一次過滿足唔同既口感同味道。奈美橙汁蔬打就冇咩特別,但有杯墊附送,應該係隨機送出的,我地個杯墊係brook.作為one piece迷既我就梗係要帶走佢留念啦😜。店內除左野食同甜品外,仲有one piece 9個成員既figures,可以同佢地合照。賣完單就會經過佢既紀念品店,可以順便睇下或帶佢地返屋企。

草帽咖哩飯

草帽既賣相都幾似,但唔夠精緻。牛肉幾好味
。可惜份量太少,6舊牛有2舊係肥的😓。飯既份量都唔夠飽。

路飛bbq雞翼

悲觀鬼芭菲

奈美橙汁蔬打

Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch