2015-02-10
呢間叫老點,個名同我差唔多,成日比朋友老點……係朋友建議來吃,朋友已來過一次,以為無緣到此吃了……,點知朋友又話吃多一次,所以最終有得吃一次……點了6小籠,朋友愛吃海鮮,所以一般我會點有蝦的,燒賣,蝦餃,蝦腸,響鈴腸,斑蘭馬拉糕,新年限定甜品撈喜蝦餃的蝦幾新鮮,有蝦味,皮不算厚燒賣頂上有黑松露,可能而家興,差不多中西式都有,但味唔突出,肉質尚可響鈴腸,比較特別,脆脆地,又有肉,不會太似炸兩,好好味蝦腸,有好多隻蝦,平均每件2,3隻,幾彈牙同新鮮班蘭馬拉糕,這款麻麻地,不太有班蘭味,也不鬆軟撈喜,新年限定,看似花生糖,我覺得似年糕加芝麻,甜甜地,芝麻香香地,幾好總括,服務好好,有人定時加茶,但同一般新式點心餐廳一樣,冇茶葉選,食物水準唔錯,值得再去一試
個名同我差唔多,成日比朋友老點…… 係朋友建議來吃,朋友已來過一次,以為無緣到此吃了……,點知朋友又話吃多一次,所以最終有得吃一次……點了6小籠,朋友愛吃海鮮,所以一般我會點有蝦的,燒賣,蝦餃,蝦腸,響鈴腸,
斑蘭馬拉糕,新年限定甜品撈喜
蝦餃的蝦幾新鮮,有蝦味,皮不算厚 燒賣
頂上有黑松露,可能而家興,差不多中西式都有,但味唔突出,肉質尚可 響鈴腸,比較特別,脆脆地,又有肉,不會太似炸兩,好好味 蝦腸,有好多隻蝦,平均每件2,3隻,幾彈牙同新鮮 班蘭馬拉糕,這款麻麻地,不太有班蘭味,也不鬆軟 撈喜,新年限定,看似花生糖,我覺得似年糕加芝麻,甜甜地,芝麻香香地,幾好 總括,服務好好,有人定時加茶,但同一般新式點心餐廳一樣,冇茶葉選,食物水準唔錯,值得再去一試