2022-09-12 198 views
觀塘唔只得塞車嘅,仲有好多好食嘅餐廳添🤤今次我哋去咗位於開源道駱駝漆大廈食由四位表兄弟主理嘅餐廳The Cool Cousins😍特別嘅係呢四位表兄弟裏面有三位都係喺城中著名西/泰餐廳做過廚 (包括Aqua、Cova、Mrs Pound、Nahm),質素我哋相信有返咁上下保證🤓烤吞拿魚扒莎莎漢堡餐 ($136):呢個價錢有一份薯條、一份沙律,連一杯冷/ 熱茶 (消除油膩,幾好),都算唔錯👍🏻 漢堡包材料用上厚切日本刺身級吞拿魚扒🤤再輕煎表面,灑上黑芝麻,再用上菠蘿甜椒莎莎、蛋黄醬同埋香脆洋蔥圈做配料,味道酸酸甜甜得來再加上脆卜卜洋蔥圈和黑芝麻吞拿魚扒,好有咬口,越食越開胃。本身我哋都好擔心吞拿魚會唔會味道偏酸,不過食咗第一啖之後我哋嘅擔心係多餘嘅😂而且佢哋個包唔似坊間漢堡包只係用少少牛油煎過就算,而係落重牛油🧈去煎香個包🥹唯一美中不足嘅係,叫呢個包嘅時候一定要盡快食用,因為好快就會凍,我哋諗係唔係因為舊刺身吞拿魚扒呢?🤔除咗漢堡包之外,佢哋都有泰式冬陰功粉麵,目測都幾多人食,等我哋下次試吓先,試完再同各位分享🤫

烤吞拿魚扒莎莎漢堡餐
$136 (Lunch)
烤吞拿魚扒莎莎漢堡餐