2020-10-27
#旺角美食 #小蓮星呑食旺角 🔻紅火鮮料火鍋專門店旺角兆萬中心17樓/小妹乜都想食,所以揀咗一間包羅萬有嘅火鍋店,可以食韓燒,可以食刺身,又可以食炸物,最最最最緊要係有好新鮮嘅火鍋配料打邊爐,依度嘅選擇超級多,小妹揀咗幾樣我覺得好食嘅介紹俾大家////////🧃濃湯花膠雞煲花膠雞煲有2大條花膠,同成隻雞,飲落似住家湯,拍得住出邊好多二、三百蚊嘅湯底,估唔到任食嘅質素都咁高/🧃象拔蚌片完全估唔到喺放題火鍋店會食到象拔蚌,雖然食落口唔算好鮮味,但過下口癮絕對冇問題/🧃墨魚丸唔知係唔係手打,不過好彈牙,墨魚丸入邊亦都有墨魚粒粒,食落口口感豐富,一定要叫/🧃鮮萵筍片萵筍新鮮爽口,食呢樣野記得要睇火,煮得太少時間會太硬,但係煮得太耐又冇口感/🧃魚生刺身我哋叫咗三文魚、墨魚、甜蝦、海螺、北寄貝等等,全部都比得上日式放題嘅質素,新鮮有魚味/////味道:⭐️⭐️⭐️⭐️賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #food
🔻紅火鮮料火鍋專門店
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig