2019-09-12
一入到鋪頭入面好簡單好乾淨,重有一陣好香嘅烤魚味。打開餐牌佢地一共有六款唔同嘅口味,而且每隻味都可以選擇唔同嘅辣度。食得辣啲嘅重可以再加三十蚊轉毛血旺麻辣。咁我地今日就揀左微辣嘅酸菜烤魚,正當我地諗住等食嘅時候,老闆重同我地講有六款魚揀,比起平時出面好多嘅鋪頭都更加多嘅選擇,而且每條魚都係原條上。我地揀左條江團老闆同我地講即劏即整話要等多陣。咁係我地等緊嘅時候我老闆就同我地講話佢啲野全部都係新鮮運黎,酸菜就係四川直接運落黎,叫我地一陣試真啲。重話鋪頭叫源味就係希望做到原汁原味。過左一陣條魚黎到喇,都未擺低已經聞到好香嘅酸菜味,條魚好大條,一望已經見到好多肉。店員叫我地等多陣之後試啖湯先,咁我地緊係跟住做。啖湯好鲜,而且唔似出面嘅味精湯,唔會愈飲愈口渴,睇黎老闆講嘅新鮮運落黎係真架喎。飲完湯緊係試條魚,熟左之後啲肉自然甩出黎,啲肉實得黎唔會韌重要好新鮮。食落就知條魚真係真材實料。條魚都真係好大條,食完條魚兩個都飽咁濟,但我地又貪食嗌左幾碟配菜,分别係午餐肉,豆芽,娃娃菜重有萵苣。估唔到碟碟都好足份量啲菜重好爽添。最後老闆重介紹左兩杯招牌飲品比我地,分別係霸氣百香果同健康爽芒,話係用新鮮生
最後老闆重介紹左兩杯招牌飲品比我地,分別係霸氣百香果同健康爽芒,話係用新鮮生果搾汁整架,不過我地太飽無試到,下次黎一定要試下佢。