2019-09-05 27 views
去開長沙灣,經過一間有四川風格裝修既鋪頭,聞到烤魚既香味,即刻流口水,毫不猶豫就入去試下。等野食既時候,發現店內既特色牆好有中國裝修既感覺,目測可能仲係人手畫既tim,好有心思!店員服務態度好好,我地無頭緒食咩好既時候主動同我地介紹唔同特色菜式,最後我地叫左酸菜蒜香烤魚,魚就揀左江團魚。條魚真係好大條、江團魚既特色就係啖啖肉!配埋個湯汁,帶出魚既鮮味。另外烤魚既配料都好豐富,蒜頭、黃金豆、豆腐、酸菜等等,數唔曬,飽到北行!有濃味既蒜香,老闆推薦我地試下招牌自家鮮榨飲品。「健康爽芒」,健康在佢係用芒果鮮榨出黎,唔係芒果味飲品,飲到芒果果肉,鐘意芒果既人唔好走寶啦。而「蜂蜜柚子茶」飲落去就清新啲,帶綠茶味,同韓國嗰啲完全唔同,我覺得好值得推介。老闆仲同我地講,啲蜂蜜真係蜂蜜,唔係平時係超級市場買嗰啲唔知有冇化學野既蜂蜜。除左烤魚之外,仲有米線、雞煲等等,今次飽得濟,下次要黎試下其他!

Type of Meal
Dinner