2020-12-04
今次係開始寫OpenRice之後第九次食燒味。我估計,如果我真係寫到100篇燒味, 千樂應該係我食得最多嗰一間。曾經聽講過佢同出名嘅一樂燒鵝有啲關係,我冇證實過,我只證實到佢嘅燒味唔止燒鵝,其他嘢都好好食。下午茶時段由2:30開始,一份迷你燒鵝飯再加一杯熱飲(或者例湯)係$40。對比起其他店舖,佢唔算好平,但非常有水準。一份迷你燒鵝飯入邊都有八件燒鵝,加上而家食少咗好多飯,就算係迷你,作為一個late lunch,分量來講對我都已經好足夠。燒鵝份量好夠,被香肉或,脂肪唔算太多,飲杯有少少澀味嘅檸檬茶, 正好中和燒鵝嘅油脂。唯一係店舖唔算好寬敞,所以外賣係比較理想嘅選擇。收銀嘅姐姐好有友,和藹可親,無論有幾忙面上都總帶着笑容,實在好喜歡佢哋。佢哋仲係一間良心店舖,會定期派飯比老人家,食飯以外,大家都可以支持一下。