2022-08-15 2464 views
同朋友去左呢間漢和韓國料理食燒肉放題。店內環境寬敞,冷氣夠,光線雖然唔係光猛但柔和舒適,衛生情況都滿意,冇好油笠笠嘅感覺。除左韓式燒烤,仲有唔同款式食物,例如春卷、蝦片等小食,炒飯、三文魚、連豬腳薑都有,仲有壽司刺身,沙律吧,老火靚湯等等,特別想讚下佢三文魚供應,可以隨意夾又refill得快,能夠盡情地食。而三文魚質素不差,色澤靚夠鮮美,厚切有口感。炸物例如春卷、海鮮煎餅同煎堆等就麻麻地,粉太多加上凍左,我地嘗試放喺鐵板上焊熱一下,都係救唔返。不過蝦片係吸引小朋友嘅。另外,朋友見到豬腳薑好開心,豬腳同蛋都好足料,反而薑就唔多。燒肉方面,都係自助形式,食材種類多,有雞翼,牛仔骨,黑椒牛扒,龍利柳,豬頸肉等等,仲有新鮮蔬菜,應有盡有 。味道方面,牛仔骨好腍又多肉,味道帶甜,肉質嫩滑,唔洗點醬汁,已經覺得好好食。羊肉味道濃,喜歡食羊嘅可以一試。甜品選擇唔算多,都係水果、雪糕、桂花糕同牛奶布甸,奶味夠濃,入口嫰滑。雖然食物種類款式唔算好多,但勝在近屋企,又有free parking,價錢唔貴,大家今晚都食得好開心👍

炸物

熱食