2020-11-06 460 views
冇得去旅行,真係好掛住日本既野食,唯有系香港食下日本野止住癮先啦😭呢日嚟到銅鑼灣食燒肉放題,有A5黑毛和牛任食,認真好期待!首先有個刺身拼盤,甜蝦唔錯,其他就一般。跟住有個海鮮拼盤,有蠔、鮑魚、蝦、扇貝仲有甲羅燒。最鍾意系甲羅燒,滿滿既蟹膏蟹肉撈埋蛋漿,系幸福既感覺!跟住當然系重頭戲-A5黑毛和牛!和牛有一定既厚度,唔會太薄,A5級數既食落雖然未至於入口即融,但油脂香好重,咬幾口就化開。A4既油香冇咁重冇咁膩,肉味濃啲。我比較鍾意A5,男朋友就話鍾意A4。但系呢個質素可以任食,抵!除左燒肉之外,都有唔少其他種類既野食,例如壽司、沙律、炸物、蔬菜類等。試左幾件壽司,小小一件好可愛,而且味道又唔錯喎!冷烏冬都好煙韌!不過我地唔敢食太多,都系主攻返燒肉🤤最後甜品竟然系Movenpick雪糕,我既最愛呀!食完超滿足,不過都有啲膩,唔系食肉獸既我應該幾個月都唔想食燒肉啦😆

首先有個刺身拼盤,甜蝦唔錯,其他就一般。