2020-10-16 550 views
今日經過天后,見啲燒鵝甘靚仔就買番隻番去食😋😋😋.棋哥燒鵝 $528一隻 燒鵝真係佢地既招牌菜!燒烤過程中加入左煙燻技術,令燒鵝食落有陣陣荔枝柴煙燻香味,好唔好食就好睇你中唔中意呢陣煙燻味,我個人黎講就幾中意,覺得陣味好特別,而且腌得好入味,用既鵝係五斤四両既黑棕母鴨,肉質鮮嫩!.一隻鵝,可以分到兩盒,一打開盒可以見到好整齊咁舖好,色澤好光令,呢度只係其中一碟!份量十足!外表棗紅色既燒鵝,係燈光下更顯光澤,一咬落去就食到鵝皮好脆,皮脆肉嫩!特別中意個陣陣既煙燻味,然後油脂係口入面散發!鵝肉厚而不肥,又有肉味,肉汁豐腴又無鵝膻味,點小小自家製既梅醬,酸酸甜甜,解油膩,同燒鵝真係Perfect Match 正👍🏾
今日經過天后,
見啲燒鵝甘靚仔就買番隻番去食😋😋😋
棋哥燒鵝 $528一隻

Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner