2018-10-27 161 views
今日要反公司OT,不過好彩快快手手剩係做半日搞掂,反到黎大埔都已經午飯時間,邊出火車站邊諗下食咩好,上網搵下依間熱狗店新開,好似都唔錯。因為佢只有做外賣,所以一於就買外賣反去同細佬一齊食。 唔好以為熱狗只係一個包、一條腸再加醬,但睇反個餐單,雖然總共有成9款熱狗,但好多款熱狗都好唔簡單,我就揀左日式鰻魚熱狗,我細佬就揀左招牌熱狗。 同埋唔單止係單點熱狗,午餐既話加10蚊就可以有一個小食再加罐汽水,我就揀左薯角同埋 coke plus。 日式鰻魚依個好好食,值得推介。熱狗面有好多木魚同埋紫菜絲,真係好似之前D食評咁講,似日式小丸子咁。而木魚蓋住既就有幾片鰻魚,加上醬料非常足,有鰻魚汁同埋日式蛋黃醬,口感非常好豐富。而且鰻魚份量好多,又好味,所以食完個熱狗都好飽。 至於招牌熱狗就有小小辣,因為有辣牛肉醬,面頭有粟米脆片,再加芝士同埋自家制醬汁。試左小小,味道都唔錯,就係有小小辣,我個人就鍾意日式鰻魚多D。 小食薯角份量都幾多,唔似D 連鎖快餐店咁,結果埋單平均六十蚊一個人,都幾抵食。

鰻魚熱狗

招牌熱狗