2015-11-01
聽聞附近有間熱狗店有“凍狗”。凍狗原來係中間個餡料唔同,唔用腸仔,而係用3.6牛乳雪糕,有好多唔同配料同醬揀,而我就揀左焦糖爆谷+$4同粟米片+$3焦糖醬+$2(total$32)。凍狗既麵包部分非常脆口,用左蜜糖烘過配上雪糕好新奇,但味道無乜特別除左凍狗,我地仲食左正常既熱狗餐--紐倫堡腸配香草芝士蛋黃醬$37加野飲,另加香烤菠蘿+$5。比起凍狗,我更加鍾意熱狗,蛋黃醬好香蛋黃味,但芝士味就爭d,配上酸酸甜甜既菠蘿。建議配菠蘿,好夾好好味跟餐再加左$15要個忌廉焗薯,忌廉配焗薯好正,可以直接拮黎食,好方便,我同個fd都超like! 可以encore!同時,我地重食左個迷你芝士牛肉醬熱狗$25,細細個好得意,麵包烘得好脆,但真係好迷你😂作為小食就唔錯。
凍狗原來係中間個餡料唔同,唔用腸仔,而係用3.6牛乳雪糕,有好多唔同配料同醬揀,而我就揀左焦糖爆谷+$4同粟米片+$3焦糖醬+$2(total$32)。 凍狗既麵包部分非常脆口,用左蜜糖烘過
配上雪糕好新奇,但味道無乜特別 除左凍狗,我地仲食左正常既熱狗餐--紐倫堡腸配香草芝士蛋黃醬$37加野飲,另加香烤菠蘿+$5。比起凍狗,我更加鍾意熱狗,蛋黃醬好香蛋黃味,但芝士味就爭d,配上酸酸甜甜既菠蘿。
建議配菠蘿,好夾好好味 跟餐再加左$15要個忌廉焗薯,忌廉配焗薯好正,可以直接拮黎食,好方便,我同個fd都超like! 可以encore! 同時,我地重食左個迷你芝士牛肉醬熱狗$25,細細個好得意,麵包烘得好脆,但真係好迷你😂
作為小食就唔錯。