2018-12-31 33 views
天寒地凍,要食啲熱辣辣嘅嘢保暖先得!經過荃灣呢間拉麵店,裝修幾企理,感覺唔錯,於是就決定今晚喺度食飯!拉麵舖例牌選擇唔係好多,我地揀咗一個黑豚拉麵,一個柚子辛囗拉麵。朋友個黑豚拉麵最先上枱。拉麵麵質彈牙,湯頭唔會太油,之後加飯落去食完仲可以飲晒啲湯😋之後我個柚子拉麵好快都到咗!我𢳂起左一半辣醬,所以食落唔係好難。個湯真係有柚子味,幾好味,我都飲左一半個湯😝佢有兩種叉燒: 黑豚叉燒同腩肉叉燒,跟拉麵嘅係貴啲嘅黑豚叉燒,好大塊,比較瘦,好味啲👍🏻我哋追加左腩肉叉燒試下,比較肥,我哋覺得冇黑豚叉燒咁好味;另外仲追加咗溏心蛋同男爵薯餅。溏心蛋係味付嘅蛋,咸咸地好好味,一啖就食晒半隻!男爵薯餅係牛肉薯餅同紫薯甘栗薯餅,我好鍾意紫薯甘栗,甜甜地同埋咬到栗子粒,兩樣都無搶到對方嘅味!朋友就話牛肉薯餅都好食,好creamy又夠味。呢餐飯整體都幾滿意,下次想食拉麵可以再返嚟呢度。

佢有兩種叉燒: 黑豚叉燒同

溏心蛋係味付嘅蛋,咸咸地好好味,一啖就食晒半隻!

朋友就話牛肉薯餅都好食,好creamy又夠味。

呢餐飯整體都幾滿意,下次想食拉麵可以再返嚟呢度。