2023-02-28
不嬲都好鍾意食米線,之前喺旺角已經食過一次,見呢排幾多人,反正出開旺角,決定再戰石鍋米線~🍜 六餸石鍋米線 $72材料總共有48款可以選擇,三餸$52,六餸$72,九餸$92,其中一款叫咗火腿瑤柱肉骨湯,湯底比較重瑤柱味,清甜又惹味,材料包括美國肥牛+$2、豬皮、金菇、生菜、貢丸同豆卜。豬皮煮得好稔好入味,貢丸爽口彈牙,餐廳亦細心將貢丸切半方便食。另一款叫咗極品蟹黃湯,同樣六餸米線,材料包括墨魚丸、蟹柳、美國肥牛、貢丸、牛丸同蘿蔔,湯底偏好濃郁,重蟹黃味,而且米線爽身,特別欣賞丸類口感爽口彈牙,蘿蔔入味、成功吸收蟹黃湯底精華。🐔 雞肉串 $22雞肉串面層灑滿椒鹽同七味粉,食落辣辣地幾吸引,肉質都結實唔鬆散。🦐 椒鹽蝦膠腐皮脆卷 $38腐皮脆卷炸得香脆可口,蝦膠爽口彈牙,個人覺得如果加多啲椒鹽會更入味。🐙 燒墨魚餅 $22同樣加咗滿滿嘅椒鹽同七味粉,食落偏硬少少但都算爽口,味道比雞肉串辣啲,但都幾惹味好食。
🍜 六餸石鍋米線 $72
🐔 雞肉串 $22