2016-12-20 151 views
今日去左朋友龍門居的家小聚,然後大家去龍門冰室dinner,晏左黎完全唔洗等位,一去到就有位!order左蒜蓉汁鐵板牛扒配薯菜,香噴噴熱辣辣鐵板送上枱,一黎到嚇親碟野好似比平時份量仲大碟,牛扒雖然熟左少少,但因為有少少肥膏位,食落都好淋幾好味唔韌,司華力腸煎得好香口,皮好脆卜卜,薯條係我最鍾意食個款粗薯條口感豐富之外,薯仔味會比較重,炸得好金黃香脆,蒜蓉牛油再加蒜蓉汁,更加帶出香濃蒜香味,伴碟仲有蕃茄仔同西蘭花,唔洗咁油膩健康配搭! 因為冇晒餐湯,侍應幫我地轉左碗仔翅,坦白碗仔翅仲正過餐湯,雖然同平時小食店既有d唔同材料唔多,但味道唔錯! 跟餐既粟米蛋沙律,好香蛋味如果再加d薯仔蓉就prefect了! 餐飲可加錢轉咸檸7,龍鳳檸樂,充滿懷舊風味!原來食來食去呢D鐵板茶餐風味,真係香港人最愛!

原來食來食去呢D鐵板茶餐風味,真係香港人最愛!
2016-12-17
$135 (Dinner)